Ik heb een misleidende loterij gevonden, wat nu?

  • 0

Ik heb een misleidende loterij gevonden, wat nu?

Category : Loterij ervaringen

Je hebt het misschien wel eens meegemaakt: je hebt een e-mail ontvangen van een loterij waar je nog nooit van gehoord hebt en in deze e-mail staat dat je miljoenen euro’s hebt gewonnen. Omdat je nog nooit met de loterij hebt meegespeeld, trap je er niet in en herken je de loterij in kwestie als een misleidende loterij. Wat je nu moet doen? Dat lees je in dit artikel.

Negeer de mail en reageer vooral niet

Ten eerste is het belangrijk om de e-mail in kwestie te negeren. Stuur vooral geen reactie, want dan word je op een standaardlijst geplaatst door de oplichters. Op deze lijst zetten ze alle mailadressen waarvan ze een reactie hebben ontvangen, al zet je in deze reactie dat je er niet in trapt. Het gevolg? Je krijgt veel vaker van dit soort mails en hier zit je natuurlijk niet op te wachten.

Geef nooit persoonlijke informatie en betaal niets vooruit

Misleidende loterijen verdienen geld door persoonlijke informatie te ontvangen van hun slachtoffers en vooruitbetalingen voor grote prijzen te krijgen. Geef nooit persoonlijke gegevens als je het niet vertrouwt en betaal al helemaal niets vooruit om een eventuele prijs te ontvangen. Echte loterijen vragen nooit om een vooruitbetaling, dus dit is absoluut een waarschuwing dat het om oplichting gaat.

Meld de neppe e-mail bij diverse instanties

Er zijn diverse instanties die bijhouden welke neppe mails er allemaal worden verstuurd door loterijen. Door de namen van deze loterijen online te zetten, kunnen zij consumenten waarschuwen voor dit soort oplichting. Heb je een misleidende mail ontvangen en wil je voorkomen dat iemand anders wel in deze mail trapt, dan meld je het ontvangen van de mail bij de diverse instanties die hier melding van doen bij andere consumenten.

Meedoen met een echte loterij voor serieuze prijzen? Lees onze EuroMillions loterij ervaringen.


Leave a Reply