Mail van de loterij over geldprijs: waar of niet waar?

  • 0

Mail van de loterij over geldprijs: waar of niet waar?

Category : Loterij ervaringen

Speel je mee met een specifieke loterij en krijg je een mail van deze loterij over een grote prijs, dan is het niet zo vreemd dat je deze mail helemaal gelooft en inderdaad denkt dat je veel geld hebt gewonnen. Toch willen wij je waarschuwen voor dit soort mails en het gevoel van euforie dat de mails je op kunnen leveren, want loterijen communiceren nooit over geldprijzen via mail. Heb je een mail gekregen van de loterij dat je 10.000 euro hebt gewonnen of zelfs de jackpot op mag komen halen, dan kun je deze mail beter verwijderen.

Valse mails van loterijen: wat is het doel hierachter?

De mails die loterijen zogenaamd sturen om jou te vertellen dat je een geldprijs hebt gewonnen, komen in feite helemaal niet van de loterijen in kwestie. De mails zijn getypt en verstuurd door internetcriminelen, die de mails gewoon zo opstellen dat het net lijkt of je met een specifieke loterij van doen hebt. Het doel van de mails? Geld verdienen, bijvoorbeeld door je om geld te vragen (‘je krijgt je geldprijs als je 1000 euro overmaakt om je identiteit te verifiëren’) of virussen in de mails te plaatsen.

Om te voorkomen dat je geld afhandig wordt gemaakt door een internetcrimineel, maak je in ieder geval nooit geld over. Ook klik je niet op links en/of advertenties in de mail, want hier kan zomaar een virus achter zitten.

Twijfel over een mail? Bel de loterij in kwestie

Heb je een mail gekregen van een loterij en twijfel je of deze mail echt van de loterij in kwestie afkomstig is? Klik dan nooit op links en/of advertenties en maak ook zeker geen geld over, maar bel de loterij in kwestie over de mail. Door te bellen, kom je er vanzelf achter of de mail inderdaad van de loterij afkomstig is. Is dit niet het geval, dan is de loterij meteen op de hoogte van de phishing mail en kunnen andere leden van de loterij ook gewaarschuwd worden voor dit soort mails.


Leave a Reply