Powerball loterij

  • 0

Powerball loterij

Category : Loterij ervaringen

Meespelen? Lees eerst onze Powerball loterij ervaringen!

Onze Powerball loterij ervaringen beschrijven waarschijnlijk ’s werelds beroemdste spel.

Dankzij de serie Friends had iedereen gehoord van dit prijzenspektakel, waarbij de jackpot tot over de $590 miljoen kan gaan! En dankzij het unieke groepsspelen kun je nu je winkans in deze loterij aanzienlijk verhogen! Lees meer over deze bijzondere Amerikaanse loterij in onze Powerball ervaringen.

Wil je direct meespelen met Powerball? Meld je dan nu aan bij theLotter, een veilige website waar je via iDeal kunt betalen en direct online kunt meedoen!

Powerball loterij: de geschiedenis

De Powerball loterij heeft behoorlijk wat veranderingen doorgemaakt sinds het prille begin in 1987. Lees hieronder de volledige geschiedenis van de eerste oprichting tot nu.

Lotto*America

Op 16 september 1987 begon het verhaal voor de Powerball loterij. Toen werd door 6 staten gezamenlijk de Multi-State Lottery Association opgericht. Een maand later meldde zich een zevende staat. Dankzij het nieuwe concept was dit de eerste lotto waarin 2 tombola’s werden gebruikt voor de trekking in plaats van slechts 1. In 1988 vond de eerste trekking plaats onder de naam Lotto*America. Destijds konden spelers voor slechts 1 dollar per trekking meedoen.

Naamswijziging

Ongeveer 4 jaar later werd het spel omgegooid en kreeg de loterij zijn huidige naam. Door de jaren heen veranderden kleine dingen. Andere staten in Amerika gingen deelnemen aan Powerball en een samenwerking met Mega Millions (de andere grote loterij in de VS) werd opgezet. De minimale jackpot bedroeg vanaf 1992 2 miljoen dollar.

Eerste recordjackpot

In 1998 mag de Powerball loterij voor het eerst nieuws schrijven met een recordjackpot. Een gelukkige winnaar mag 161.496.959 dollar opstrijken. Iets meer dan 3 jaar duurt het voordat dit record wordt gebroken. Op 25 augustus 2001 keert de loterij ruim 165 miljoen dollar uit. Ook winkeliers mogen blij zijn met de Powerball. Winkeliers die winnende loten verkopen, strijken zelf ook een leuk bedrag op. Zo mocht Clark’s Pump-n-Shop in Westwood (Kentucky) in september 2001 454.959 dollar bonus in ontvangst nemen, de hoogste bonus ooit uitgekeerd aan een retailer. In de tussentijd (op 1 oktober 2000) vindt de eerste live Powerball Game Show plaats.

Latere records

Ondertussen regent het nog steeds flinke jackpotten van meer dan 100 miljoen dollar, maar de volgende recordjackpot wordt pas weer op 19 oktober 2005 uitgekeerd. Een speler wint dan 340 miljoen dollar. Een krappe 4 maanden later is dat record alweer van tafel als een jackpot van 365 miljoen dollar valt.

Meer veranderingen en records

In 2012 vindt nog een grote verandering plaats: de minimale jackpot werd verdubbeld van $20 miljoen naar $40 miljoen. In datzelfde jaar breekt de Powerball weer alle records met een monsterjackpot van 587,5 miljoen dollar. Het jaar erop, op 18 mei 2013, wordt dat record gebroken als de 84-jarige weduwe Gloria Mackenzie uit Florida 590,5 miljoen dollar wint. Het is nog steeds de hoogste prijs die ooit in de Powerball loterij gewonnen is door 1 persoon. Het was echter niet de hoogste jackpot ooit in deze loterij. Die bedroeg bijna 1,6 miljard(!) dollar, maar werd verdeeld onder 3 personen.

In 2014 sluit Puerto Rico zich aan bij de loterij, en is daarmee de enige niet-Amerikaanse deelnemer. Alleen in Nevada, Alaska, Alabama, Mississippi, Hawaii en Utah kun je geen loten kopen voor de Powerball loterij.

Powerball loterij ervaringen: prijzen

De Powerball loterij ervaringen met prijzen hebben we hierboven al een beetje genoemd, maar we zetten ze met alle liefde nog een keertje voor je op een rijtje. Sinds 2012 bedraagt de jackpot per trekking minimaal $40 miljoen, maar deze kan snel oplopen tot veel hogere bedragen. De hoogste jackpot die ooit werd gewonnen door 1 deelnemer van deze loterij, bedraagt 590,5 miljoen dollar. Dit gebeurde op 18 mei 2013. De winnares was de 84-jarige Gloria C. MacKenzie. Ze had een “quick pick” ticket in de plaatselijke supermarkt aangeschaft. Nog geen halfjaar daarvoor ging een andere deelnemer er met de toen hoogste Powerball jackpot vandoor: 587,5 miljoen dollar. Begin 2016 brak deze loterij alle records met de hoogste jackpot ooit: 1,6 miljard dollar! Aangezien deze uiteindelijk onder 3 deelnemers werd verdeeld, is dit niet de hoogste winst voor 1 deelnemer ooit bij deze loterij. Wat je echter wel uit dit verhaal kunt opmaken: er worden flink hoge prijzen uitgekeerd in deze loterij, en ze volgen elkaar snel op!

Powerball loterij ervaringen: trekkingen

De Powerball loterij trekkingen vinden iedere woensdag en zaterdagnacht plaats. Onze ervaringen zijn, dat je een nachtbraker moet zijn om hiervoor op te blijven. Als je minder haast hebt met het checken van de uitslag, kun je natuurlijk ook gewoon de volgende dag bij jouw online aanbieder kijken hoeveel je hebt gewonnen. Alle winsten van trekkingen die je via de online aanbieders meespeelt, worden namelijk automatisch op je account bijgeschreven. Wel zo makkelijk

Powerball loterij ervaringen: meespelen

Onze Powerball loterij ervaringen met het spel zijn zeer goed. Je hebt een veelzijdige manier van inzetten en ruime keus uit getallen. Je kunt per rijtje kiezen uit 5 van de 59 getallen en 1 van de 35 speciale Powerballs. Vanaf $5,21 kun je al een rijtje getallen invoeren en kans maken op die jackpot van minimaal $40 miljoen. Kies je voor meerdere rijtjes of meerdere trekkingen, dan krijg je korting. Dat maakt de Powerball loterij ervaringen met meespelen alleen maar leuker!

Winkans verhogen?

Je kunt aan de Powerball loterij deelnemen via groepsspelen. In plaats van een paar hele loten, bezit je dan een deel van elk van een veel groter aantal loten, bijvoorbeeld 1/10 van 150 loten. Als er een prijs op valt, krijg je jouw deel van die prijs uitgekeerd. En het mooiste is: de bonusnummers zijn gegarandeerd goed! Groepsspelen is mogelijk via de volgende aanbieders:

Aanbieder Min. inzet Nederlands? iDEAL? Lees meer
theLotter €11,81 (200 rijen) Ja Ja theLotter ervaringen

Powerball loterij ervaringen: conclusie

Onze Powerball loterij ervaringen zijn positief, zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Deze loterij spreekt voor velen tot de verbeelding, maar de enorme jackpots zijn werkelijkheid! Verschillende gelukkige winnaars hebben al honderden miljoenen dollars aan prijzen kunnen claimen en met de inzet van nog geen €5 per spel is de kans op het verwezenlijken van je miljonairsdroom zeer bereikbaar. Heb je deze Powerball loterij ervaringen gelezen en wil je gaan meespelen? Kies dan hieronder jouw aanbieder.

Speel mee met de Powerball loterij via:

Min. inzet Nederlands? iDEAL? Meespelen?
Jackpot.com €3,00 Nee Ja Klik hier >>
theLotter €12,75 (3 rijen) Ja Ja Klik hier >>

Leave a Reply