10 jaar celstraf voor frauderende ex-loterijmedewerker

  • 0

10 jaar celstraf voor frauderende ex-loterijmedewerker

Category : Lotto nieuws

Een ex-loterijmedewerker in de Amerikaanse staat Iowa is veroordeeld tot 10 jaar celstraf wegens fraude. De 52-jarige Eddie Tipton probeerde onrechtmatig de jackpot van $14 miljoen op te strijken in 2010.

Nooit geld gezien

De ex-medewerker van Hot Lotto kreeg vandaag zijn celstraf te horen. Hij werd voor 2 gevallen van fraude veroordeeld. De straf van 10 jaar lijkt erg hoog, gezien het feit dat Eddie Tipton nooit een cent van het bedrag daadwerkelijk op zijn rekening heeft weten te krijgen. Volgens de rechter waren er daarentegen goede redenen om voor de maximale straf te kiezen.

Vertrouwen geschaad

Rechter Jeffrey Farrell verweet Eddie Tipton voornamelijk dat hij het vertrouwen heeft geschaad dat de Hot Lotto in hem had. Het was namelijk juist deze Eddie Tipton die als taak had om frauduleuze praktijken bij de loterij te voorkomen. De rechter zei dan ook, dat dit de ergste manier van vertrouwen schenden is die hij kom bedenken. Bovendien wilde Jeffrey Farrell met de straf een duidelijk signaal afgeven, dat anderen dit soort praktijken beter uit hun hoofd kunnen laten.

Speciaal programma

Eddie Tipton gebruikte een speciaal programma dat in de computer van de Hot Lotto die willekeurige getallen koos de getallen verwijderde, zodat ze niet meer getraceerd konden worden. Zijn advocaten ontkennen dat hun 52-jarige cliënt zulke frauduleuze acties heeft ondernomen en zeggen dat de rechtbank te weinig bewijs heeft. Eddie Tipton zelf wilde niet voor de camera reageren.

Voorwaardelijke straf

De advocaat van Eddie Tipton, Dean Stowers, vindt de straf veel te hoog. Hij pleit voor een voorwaardelijke gevangenisstraf, omdat zijn cliënt een productieve burger is die zijn steentje bijdraagt aan de maatschappij. De raadsman is ervan overtuigd dat in hoger beroep dit verzoek gehonoreerd wordt, of zelfs vrijspraak op basis van een gebrek aan bewijs tot de mogelijkheden behoort.

Legaal de jackpot opstrijken?

Wil jij ook een jackpot winnen, maar dan legaal? Kijk eens bij de verschillende loterij aanbieders en wat wij erover schrijven. Lees hier de Icelotto ervaringen en theLotter ervaringen.


Leave a Reply