5 Lottostrategieën

  • 0

5 Lottostrategieën

Category : Lotto nieuws

Lottostrategieën zijn handig voor fervent lottospelers. Ze kunnen je namelijk helpen beter te bepalen met welke getallen of op welke manier je meespeelt met jouw favoriete loterijen. Dus als je meer kans wilt maken op die mooie prijzen, lees dan hieronder de 5 bekendste lottostrategieën!

Groepsspelen of groepsaankoop

De meest kansverhogende van alle lottostrategieën is de groepsaankoop of het groepsspelen. Sommige online aanbieders, zoals Icelotto en theLotter, bieden je deze mogelijkheid. Je koopt dan met een groep spelers een heleboel loten. Doordat je met een grote groep speelt, gaat je kans aanzienlijk omhoog! Die groep spelers hoef jij niet zelf samen te stellen. Dat doet de aanbieder voor je. Het enige dat jij bepaalt, is hoe groot jouw aandeel in die groep (en dus van de prijs) is. Maar er zijn ook individuele lottostrategieën.

Alfabetstrategie

De alfabetstrategie is een van de lottostrategieën die het vooral makkelijker maakt om je rijtjes te kiezen. Het gaat als volgt: elke letter correspondeert met een cijfer van 1 t/m 9. Bijvoorbeeld a=1, b=2, c=3, d=4, e=5, f=6, g=7, h=8, i=9, j=1, k=2 etc. Je ziet dat je weer bij 1 begint als je het cijfer 9 hebt gehad. Vervolgens pak je een reeks letters, bijvoorbeeld van je naam. Stel: je heet Fred. Dan weet je (als je de letters op een rijtje hebt gezet: f=6, r=9, e=5 en d=4. Jouw geluksgetal ga je nu als volgt berekenen: 6+9+5+4=24. 24 bestaat nog steeds uit 2 cijfers. Die 2 cijfers tel je bij elkaar op tot je op 1 cijfer uitkomt. Dus: 2+4=6. Jouw geluksgetal is dus 6. Het kan ook met je woonplaats, de naam van je huisdier of van je kinderen, of een ander woord waar je iets mee hebt. Niets voor jou? Bekijk dan de andere lottostrategieën.

Nummerstrategie

Een andere bekende lottostrategie is de nummerstrategie. Deze werkt ongeveer hetzelfde als de alfabetstrategie, maar dan nog eenvoudiger. Je pakt een reeks getallen waar je een bepaalde band mee hebt, bijvoorbeeld je geboortedatum (voor het voorbeeld: 16 september 1978, ofwel: 16-09-1978). Van deze geboortedatum ga je alle cijfers afzonderlijk bij elkaar optellen, dus: 1+6+0+9+1+9+7+6=39. 39 gaan we nu, net als bij bovenstaande lottostrategie, terugbrengen naar 1 getal door de afzonderlijke cijfers bij elkaar op te tellen. Dit doe je net zo lang totdat er een getal met 1 cijfer uitkomt. 3+9=12, 1+2=3. Jouw geluksgetal is 3.

Reductiestrategie

Van alle lottostrategieën is deze het ingewikkeldst. Hierbij gaat het om relatieve getallen. Of beter nog: het verschil tussen een getal en het voorgaande getal. Als bijvoorbeeld de getallen 1 – 5 – 14 – 22 – 35 getrokken zijn, ga je kijken naar de verschillen. Die schrijf je op: 1, 5-1=4, 14-5=9, 22-14=8, 35-22=13. Sommige van deze verschillen blijken vaker voor te komen dan andere. Zo is uit analyse gebleken, dat getallen 1 t/m 7 het vaakst voorkomen. Bij je volgende rijtje kun je dus kiezen om met deze verschillen te werken. Kies als eerste getal je geluksgetal (bijvoorbeeld 6). Vervolgens bepaal je het volgende getal op basis van het verschil (bijvoorbeeld 5). Je hebt dan al 6 – 6+5=11. Dan pak je weer een verschil, bijvoorbeeld 4. 11+4=15. Je hebt dus nu in je rijtje 6 – 11 – 15. Zo ga je door met optellen tot je een volledig rijtje hebt. Je kunt hierbij kiezen voor verschillen die vaak voorkomen, of juist die nog niet zo vaak geweest zijn.

Frequentieanalyse

Misschien wel de belangrijkste van alle lottostrategieën is de frequentieanalyse. Je volgt de uitslagen van de lotto en noteert deze. Vervolgens noteer je hoe vaak bepaalde getallen in de lotto voorkomen. Hierop baseer je je keuze. Kies je voor getallen die vaak terugkomen, of pak je getallen die juist weer een keer moeten vallen omdat ze lang niet geweest zijn? De keuze is aan jou!

Er is nu zelfs software op de markt waarmee de frequentieanalyse is omgezet in een succesvolle formule. Deze formule levert jou elke trekking winst op. Meer weten over deze nieuwe winstmethode? Lees meer over onze Loterij Professor ervaringen.

Direct deze lottostrategieën toepassen?

Als je direct 1 van deze lottostrategieën wilt toepassen, ga dan naar 1 van onze lotto aanbieders. Lees eerst onze ervaringen om meer te weten te komen! Kijk bij onze:


Leave a Reply