80-jarige oma wint 50 miljoen euro in Canadese loterij

  • 0

80-jarige oma wint 50 miljoen euro in Canadese loterij

Category : Lotto nieuws

Je bent nooit te oud om miljonair te worden, dat bewijst de 80-jarige Lois Olsen uit Canada wel. Na een vrij sober leven, won de vrouw de Canadese lotto op 80-jarige leeftijd. Ze mag een geldbedrag van 50 miljoen dollar op haar rekening verwachten, omgerekend een bedrag van ongeveer 35 miljoen euro.

Prijs komt 30 jaar te laat

Natuurlijk is de Canadese oma blij met haar grote geldprijs, maar ze baalt wel een beetje dat ze pas zo laat een loterijprijs gewonnen heeft. “Het geld komt eigenlijk 30 jaar te laat”, aldus de winnares. Ze heeft haar hele leven sober geleefd en kreeg bijvoorbeeld pas eind jaren 60 stromend water in haar huisje in Alberta. “Het geld gaat mijn familie zeker helpen. Maar ik ben er zelf te oud voor. Had ik dit maar 30 jaar eerder gewonnen.” Met het geld wil de loterijwinnares haar drie kinderen, negen kleinkinderen en acht achterkleinkinderen een duwtje in de rug geven. Echt grote plannen heeft ze verder niet. “Voor mij komt het geldbedrag iets te laat om nog een verschil te maken.”

Investeren in SUV voor zichzelf

Hoewel de overgrootmoeder bijna al haar prijzengeld weg zal geven aan familie, wil ze toch ook één grote aankoop voor zichzelf doen. Haar 11 jaar oude auto is namelijk echt aan vervanging toe en daarom heeft ze besloten een nieuwe wagen te kopen van haar prijzen geld. “Ik denk dat ik een SUV ga kopen. Die zijn iets hoger dan andere auto’s, waardoor ik er gemakkelijker in en uit kan.” Buiten het kopen van de auto, zal het geld weinig impact hebben op haar leven. “Geld is niet belangrijk voor mij. Ik heb het vroeger zwaar genoeg gehad om dat te beseffen”, aldus de 80-jarige miljonair.


Leave a Reply