Blinde loterijwinnaar vraagt om hulp (bizar filmpje!)

  • 0

Blinde loterijwinnaar vraagt om hulp (bizar filmpje!)

Category : Lotto nieuws

Een nieuw filmpje van een blinde loterijwinnaar, gefilmd met een verborgen camera, laat zien wat de ware aard van mensen is. De jongen in kwestie is overigens niet blind (en waarschijnlijk geen loterijwinnaar), maar een bekende YouTube-filmmaker. Het filmpje dat volgt, is bizar. Je vindt het in dit artikel.

Blinde loterijwinnaar is experiment

De blinde loterijwinnaar is een sociaal experiment waarin een jongen met een lottoticket rondloopt en doet alsof hij blind is. Om te kijken hoe mensen uit verschillende sociale klassen reageren, benadert hij allerlei voorbijgangers met de vraag: “Kunt u voor mij kijken of ik iets gewonnen heb?” Op zijn lottoticket staat duidelijk dat hij $500 heeft gewonnen. Maar wordt hem dat ook door de passanten verteld? Het resultaat zal je misschien verbazen.

Lang niet iedereen is eerlijk

We zien verschillende mensen zeer verschillend reageren op de blinde loterijwinnaar. Sommige passanten vertellen hem eerlijk of hij wat gewonnen heeft, terwijl anderen recht in zijn gezicht liegen om er een slaatje uit te slaan. Als ze er dan achter komen dat deze Johal helemaal geen blinde loterijwinnaar blijkt te zijn, reageren ze uiteraard geschokt. Hieronder zie je de video.

Uitkomst vaak hetzelfde

De maker van de YouTube-video, een Amerikaanse entertainer genaamd Johal, voert vaker dergelijke experimenten uit om te kijken welke mensen het eerlijkst zijn: degenen zonder geld of degenen met geld. Ook andere videomakers doen dit. Meestal is de uitkomst helaas hetzelfde als bij dit filmpje met de blinde loterijwinnaar. Johal zelf noemde het resultaat verrassend. Hij had het niet verwacht. Of het filmpje daadwerkelijk representatief is voor wat Johal heeft meegemaakt na een dag filmen, is helaas moeilijk te zeggen. Het is natuurlijk maar de vraag of echt iedereen uit de verschillende sociale klassen reageert zoals in het filmpje.

Wat zou jij doen als er een blinde loterijwinnaar op je af zou komen? Zou jij het eerlijk zeggen, of de $500 voor jezelf houden?
Zelf winnen? Bekijk onze loterij ervaringen.


Leave a Reply