Blockchain doet intrede in lotto

  • 0

Blockchain doet intrede in lotto

Category : Lotto nieuws

De lotto was altijd een vaste plek om kans te maken op mooie geldprijzen. In het verleden ging het om contant geld, soms nog, maar later vooral om giraal geld. Tegenwoordig is echter blockchaintechnologie steeds meer in opkomst. Het is dus ook niet vreemd dat ook loterijen hierin geïnteresseerd beginnen te raken. Zo is er zelfs al een blockchainlotto waaraan meegedaan kan worden. De loterij draagt de naam Fire Lotto en is op een bekend blockchainmunt geïnspireerd, namelijk de Ether van Ethereum. De makers van de lotto hopen daarmee het spel transparanter en eerlijker te maken. Het doel is vergelijkbaar met het betalingsdoel van de digitale munt.

Leuke prijzen

Dat de blockchainlotto veiliger is, is natuurlijk leuk, maar als speler is het ook belangrijk om te weten hoe het met de prijzen gesteld is. Bij de eerste trekking was direct al een aardige prijzenpot opgebouwd. Omgerekend was er zo’n tweemiljoen Amerikaanse Dollar in de pot terechtgekomen. Dit was te danken aan het feit dat het spel direct al tweeduizend spelers had. Dit was een besloten kring die een uitnodiging kreeg om mee te doen. Nu de loterij openbaar wordt gemaakt en meer mensen kunnen meespelen is de prijzenpot al opgelopen tot zevenmiljoen. Daardoor zijn er al leuke prijzen te winnen door de spelers.

Eerlijkheid eerst

De belangrijkste reden waarom de lotto is opgericht is natuurlijk dat eerlijkheid voorop moet staan. Volgens de organisatie is het in de afgelopen jaren te vaak voorgekomen dat loterijen negatief in het nieuws kwamen. De transparantie was ver te zoeken en regelmatig kwam aan het licht dat gefraudeerd werd of de regels niet eerlijk bleken te zijn gecommuniceerd. Om dit tegen te gaan wordt in de blockchainloterij met een decentraal systeem gewerkt. Dat betekent dat het beheer van de prijzen en de regels niet in handen is van één partij. Fraude en oneerlijkheid wordt daardoor onmogelijk.


Leave a Reply