Britse loterijwinnaar bouwt standbeeld van winst

  • 0

Britse loterijwinnaar bouwt standbeeld van winst

Category : Lotto nieuws

Een Britse loterijwinnaar heeft een bijzondere bestemming gevonden voor een deel van de 1,8 miljoen pond die hij mocht incasseren met zijn winnende lot. In zijn achtertuin prijkt nu een speciaal gedenkteken.

Standbeeld met fontein en wensput

Het standbeeld met fontein en wensput staat inmidddels in zijn achtertuin en herinnert Sean Lloyd elke ochtend, als hij de gordijnen opent, aan zijn loterijwinst. Maar nog meer wordt hij door dit gedenkteken herinnert aan wat hem aan die winst hielp: een geluksmuntje. Het standbeeld eert geen geliefde, naaste of grote held van de 49-jarige buschauffeur uit Cheshire. Nee, het standbeeld eert het geluksmuntje waarmee hij zijn lot kocht.

Klassiek geluksverhaal

Het verhaal van Sean Lloyd kan zo rechtstreeks uit een stripboek komen. Hij liep over straat, waar hij een geluksmuntje vond. De buschauffeur besloot dat als een teken te zien om een lot te gaan halen. Vervolgens viel op dat lot 1,8 miljoen pond (bijna 2,5 miljoen euro).

Nieuw huis

Van de opbrengst kocht de 49-jarige Sean Lloyd, getrouwd en vader van 4 kinderen, als eerste een nieuw huis met 5 slaapkamers, een fitnessruimte, vleugel in de hal en allerlei dartspullen. Het klapstuk blijft echter de 2,5 meter hoge fontein die in zijn achtertuin prijkt. Zoals je op de foto’s kunt zien, houdt een hand een penny (een Brits muntje) vast. De hand, die is opgetrokken uit glasvezel, is het symbool van de Britse Nationale Loterij. In huis is ook nog een kamer gewijd aan het succes dat de buschauffeur (inmiddels overigens ex-buschauffeur, want hij heeft zijn baan opgezegd na de winst) bij de loterij had.

Bijzondere besteding

Sean Lloyd heeft met deze gedenktekens en –kamers een bijzondere besteding gevonden voor een deel van zijn loterijwinst. Over smaak valt niet te twisten, maar op het gebied van originaliteit moeten we hem alle eer geven. Overigens speelt hij nog steeds trouw mee met de loterij, hopende dat hij nog een keer het geluk van een grote winst mag kennen. Misschien wordt het eens tijd dat hij voor de echt grote jackpotten gaat, zoals van de Powerball loterij of Mega Millions loterij?


Leave a Reply