Broers winnen geldprijs loterij op dezelfde dag

  • 0

Broers winnen geldprijs loterij op dezelfde dag

Category : Lotto nieuws

Een opvallend verschijnsel: twee broers uit het Amerikaanse Pennsylvania winnen op dezelfde dag een grote geldprijs bij de loterij. Het enige minpuntje, is dat de ene broer een veel hogere prijs won dan de ander.

James Stocklas wint Powerball jackpot

James en Bob Stocklas kochten hun loten tijdens hun jaarlijkse vakantie in de Amerikaanse staat Florida. Toen de broers eenmaal terug waren in Pennsylvania, ontdekte James bij het eten van een lunch in zijn lievelingsrestaurant dat hij de Powerball jackpot van maar liefst 291 miljoen dollar had gewonnen. Omgerekend naar euro’s, is zijn prijs maar liefst 265 miljoen euro waard. Om zijn grote winst te vieren, betaalde James de rekening van alle mensen die in hetzelfde restaurant zaten. Vervolgens belde hij zijn familie om het goede nieuws te vertellen.

De prijs van Bob Stocklas

Toen Bob hoorde van de grote geldprijs van zijn broer James, besloot hij zijn lot ook maar eens te gaan controleren. Waar broer James een miljoenenprijs opstreek, had broer Bob helaas minder geluk. Hij won namelijk slechts zeven dollar, omgerekend iets meer dan zes euro. Met zijn nieuwe prijs kan hij misschien net een nieuw lot kopen, maar veel meer zit er voor deze pechvogel niet in.

Gelukkig is zijn broer James bereid om zijn hele familie te helpen met het geld dat hij met de loterij heeft gewonnen, zo schrijft de Daily Mail. Ook is hij van plan om meerdere trustfondsen op te zetten en geld te doneren aan geode doelen. De twee vrienden die erbij waren toen hij het lot kocht, krijgen ook een deel van de prijs. Na aftrek van de belastingen die in Amerika gelden op loterijwinsten, houden de winnaars nog ongeveer 40 miljoen dollar (36 miljoen euro) over. Of broer Bob jaloers is op de geldprijs van James, is niet bekend. Wellicht is hij wat minder jaloers nu hij weet dat James hem gaat helpen met zijn geldprijs en dat ook hij niets tekort zal komen.


Leave a Reply