Dover kent een familie met loterijwinnaars

  • 0

Dover kent een familie met loterijwinnaars

Category : Lotto nieuws

In het rijtje opmerkelijke loterijverhalen mag deze familie uit Dover niet overgeslagen worden. Hoewel het prijzengeld niet enorm hoog is (amper £6.500 in totaal), is het toch een bijzondere gebeurtenis als pappa en dochter beiden de hoofdprijs pakken in dezelfde loterij.

Luchtambulance

De loterij waar het om gaat, is overigens geen grote nationale of internationale prijzenregen. Het gaat om de loterij van de Kent, Surrey & Sussex Air Ambulance (de luchtambulance in Kent, Surrey en Sussex dus). De familie Cooper speelde hier vast in mee. Eerst de vader van het gezin. Later nam dochter Elizabeth Cooper het van haar vader over.

Twee keer

Vader Cooper won ooit, bijna 10 jaar geleden, de hoofdprijs in deze kleinschalige loterij. Zijn dochter Elizabeth haalde toen de cheque van £1.000 op. Ongeveer 9 jaar later stond ze weer op de stoep om de grootste cheque (in dit geval £5.408) in ontvangst te nemen, maar dit keer was het voor haarzelf. En dat was niet het enige opmerkelijke.

Dezelfde getallen

Elizabeth Cooper had niet alleen net als haar vader de loterij gewonnen. Er waren nog meer toevalligheden. Zo had Elizabeth met exact dezelfde getallen als de oude Cooper de loterij gewonnen. Dezelfde familie en dezelfde getallen, dus. Voor de volledigheid: het ging om de getallen 10, 18, 23 en 31. Het is misschien niet zo bijzonder als 2x de lotto hoofdprijs in 1 jaar winnen of de loterij winnen met gevonden geld, maar het is toch een grappig verhaal.

Stuntvlieger

Wat je doet met je gewonnen geld, moet je uiteraard zelf weten. De ene Britse loterijwinnaar bouwt een standbeeld, de ander zet het verstandig opzij. Elizabeth Cooper vond echter een nobele besteding van een deel van haar winst. Ze doneert een deel aan het fonds van de stuntvlieger die in 2000 omkwam bij de Eastborne luchtshow.

Geluk nodig

Elizabeth Cooper kon trouwens wel een gelukje gebruiken. In de periode voor haar winst brak ze haar elleboog en was ze betrokken bij een auto-ongeluk. Kun jij ook een gelukje gebruiken? Kijk dan eens hoe jij het doet bij 1 van de grotere loterijen. Lees hier meer over de Powerball loterij en de Mega Millions loterij.


Leave a Reply