Foutje! Amerikaan gooit winnende lottotickets weg

  • 0

Foutje! Amerikaan gooit winnende lottotickets weg

Category : Lotto nieuws

Wat is er erger dan het niet winnen van de lotto? Juist, het winnen van de loterij en vervolgens je prijs niet kunnen innen, omdat je jouw lot bent kwijtgeraakt. Het lijkt een boze droom, maar het overkwam Cedric Jackson uit het Amerikaanse Rome in Georgia. Hij won bijna 10.000 dollar (9000 euro omgerekend) door mee te spelen met de loterij, maar raakte zijn prijs bijna kwijt.

Vaste klant gooit lottotickets weg

Jackson is een vaste bezoekers van Rick’s Food Mart, waar hij iedere week lottotickets kocht om mee te spelen met de loterij. Het was voor eigenaar Sarabjeet Ricky Singh dan ook geen verrassing toen hij op een gewone zaterdagochtend weer in de winkel verscheen om loten te kopen.

Over de loten van de week ervoor, zei Jackson tegen Singh dat hij deze maar weg moest gooien. Hij dacht er niets meer aan te hebben, dus wilde liever van het ‘afval’ af. Later die dag kwam hij erachter dat hij een stomme fout had gemaakt, toen hij zag dat het weggegooide lot de winnende nummers van die week had. Hij had een flink geldbedrag gewonnen, maar zijn lot was hij kwijt.

Loten toch teruggevonden

Toen Jackson zag dat hij een geldprijs had gewonnen met zijn weggegooide ticket, keerde hij meteen terug naar Singh. Hij kon zich eerst niet herinneren waar hij de loten had gelaten en kon niets vinden, maar later wist de winkeleigenaar toch weer waar de loten waren. Hij belde Jackson, die het telefoontje ‘een zegen van God’ noemde. Hij kwam de loten halen, inde zijn prijs en beloonde de winkeleigenaar uiteraard voor het eerlijk teruggeven van de loten. Singh heeft er overigens nooit aan gedacht om de loten te houden, want hij zou dit als stelen hebben beschouwd. Eind goed al goed, want Jackson heeft alsnog zijn prijs kunnen innen.

Nooit je lot kwijtraken?

Speel online mee met alle loterijen ter wereld. Zo raak je nooit je loten kwijt en krijg je automatisch je prijzen uitgekeerd. Je speelt mee met bijvoorbeeld de Powerball en EuroMillions via Icelotto.


Leave a Reply