Goede daad: loterijwinnaar geeft 27 miljoen euro weg

  • 0

Goede daad: loterijwinnaar geeft 27 miljoen euro weg

Category : Lotto nieuws

Een man uit de Canadese stad Calgary won de loterij in mei van het jaar 2013. Door de jackpot te pakken, mocht de man maar liefst 27 miljoen euro bij Western Canada Lottery ophalen. De gemiddelde loterijwinnaar zou dolblij zijn met dit bedrag, maar de gepensioneerde Tom Crist zegt het geld zelf niet nodig te hebben. Daarom laat hij een leuke vakantie, een nieuw huis, een nieuwe auto en nieuwe kleding en woonaccessoires links liggen, om zijn prijs helemaal weg te geven.

27 miljoen euro naar goede doelen

Tom Crist is gepensioneerd en heeft naar eigen zeggen genoeg geld gespaard om comfortabel te kunnen leven. Hij was wel blij toen hij de jackpot van de Western Canada Lottery won, maar niet voor zichzelf. Toen hij hoorde dat hij 27 miljoen euro won, besloot hij zijn prijs namelijk volledig aan goede doelen te geven.

Voornamelijk geld naar kankerstichtingen

Stichtingen die onderzoek doen naar de behandeling van kanker, staan bovenaan de lijst van de gepensioneerde loterijwinnaar. Dit is niet voor niets, want zijn vrouw overleed in 2011 helaas aan deze slopende ziekte. Door bij te dragen aan het onderzoek naar de behandeling van kanker, hoopt Crist te voorkomen dat er nog veel mensen in de toekomst aan dezelfde ziekte overlijden als zijn vrouw enkele jaren geleden deed.

Kinderen weten van niets

Crist achterhaalde begin mei dat hij een grote geldprijs had gewonnen met de loterij waarmee hij automatisch meespeelde, maar hij haalde de prijs pas enkele maanden later op. In de tussentijd had hij niemand verteld dat hij de loterij gewonnen had, zelfs zijn eigen kinderen niet. Pas toen hij de geldprijs op ging halen, kwamen zijn kinderen en andere naasten erachter dat er een miljonair in hun midden was.

Ook veel geld winnen? Kijk eens bij de Powerball loterij.


Leave a Reply