Hoe voorkom je lotto-oplichting?

  • 0

Hoe voorkom je lotto-oplichting?

Category : Lotto nieuws

Sommige mensen kunnen verblind raken door hun wensen en ambities. Het bekendste voorbeeld hiervan is wel de verblinding door snel rijk te willen worden. Ze willen hier alles voor doen. Daarom spelen ze ook in allerlei varianten met de lotto mee. Dat dit ook grote risico’s met zich meebrengt, dat beseffen zij zich soms niet helemaal. Daarom is het belangrijk om hier meer bewust zijn in te creëren. Het is goed om te weten hoe je oplichting in een lottovorm kunt voorkomen. De zwendel met loterijen komt namelijk veel vaker voor dan je denkt. Bovendien is het vaak veel dichterbij dan je denkt.

Lid worden van Facebookgroepen

Een tactiek die bijvoorbeeld de laatste tijd veel door allerlei oplichters wordt gebruikt is die van de lotto-Facebookgroepen. Je krijgt en uitnodiging om in groepsverband mee te spelen aan een bijzondere loterij. Vaak heb je hier zelf helemaal niet om gevraagd. Dit moet dan ook direct al een indicatie voor jou zijn dat er iets niet klopt. Waarom zouden de spelers in een groep namelijk meer mensen erbij willen? Zeker wanneer het gaat om onbekenden is dit natuurlijk een belangrijke vraag. Over het algemeen wordt al snel om een bijdrage van jou gevraagd en voor je het weet ben je geld kwijt in plaats van dat je geld wint.

Anders dan anders

Het is ook goed om op te letten hoe een bepaalde loterij in elkaar zit. Dit geldt niet alleen voor de Facebookgroepen, maar voor alle loterijen waar je voor wordt uitgenodigd of die onder jouw aandacht worden gebracht. Zijn er bijvoorbeeld hele andere prijzen dan je gewend bent? Dan is de kans groot dat er iets niet helemaal in orde is. Dit geldt natuurlijk extra wanneer je voor een bekende loterij wordt uitgenodigd, maar je vervolgens niet de bekende prijzen kunt winnen. Dit zijn de duidelijkste signalen die aangeven dat je beter even een stap terug kunt doen en deze loterij voorbij moet laten gaan.


Leave a Reply