Illegale loterij: meer winst maken of juist oplichting?

  • 0

Illegale loterij: meer winst maken of juist oplichting?

Category : Lotto nieuws

Bij sommige winkels zijn er niet alleen loten voor legale loterijen te koop, maar is het ook mogelijk om formulieren te kopen voor illegale loterijen. Volgens onderzoek hebben in het jaar 2008 100.000 mensen illegaal lotto gespeeld, wat een vrij hoog aantal is. De reden dat veel mensen meespelen met illegale loterijen, heeft te maken met het feit dat zij denken dat illegale loterijen een grotere winkans hebben en bovendien meer uitkeren bij winst. Of dit ook echt het geval is, lees je in dit artikel.

De winst van illegale loterijen

Als we nog eens naar de cijfers van het jaar 2008 kijken, zien we dat in dit jaar 100.000 mensen meespeelden met de illegale loterij. Hierbij werd 13,3 miljoen euro ingezet en werd er ongeveer 1,5 miljoen aan prijzen uitgekeerd. Als deze cijfers inderdaad voor honderd procent kloppen, is het uitkeringspercentage van alle illegale loterijen samen ongeveer 11 procent. Dit lijkt misschien vrij hoog, maar in vergelijking met het uitkeringspercentage van legale loterijen is het percentage van illegale loterijen erg laag. Het uitkeringspercentage van legale loterijen was namelijk 49 procent in datzelfde jaar, wat betekent dat er bij deze loterijen veel meer geld uitgekeerd wordt.

Meespelen met de loterij: kies voor een legale partij

Wie wil meespelen met de loterij, wordt aangeraden om met een legale loterij mee te spelen. Niet alleen omdat legale loterijen een hoger uitkeringspercentage hebben, maar ook omdat legale loterijen betrouwbaarder en veiliger zijn dan illegale partijen op de markt. Daar komt nog bij dat je bij de legale loterij de sport zelf ondersteunt bij verlies, terwijl jouw verliezen bij illegale loterijen door een particulier worden opgestreken. Wil je toch meespelen met de illegale loterij, dan is het belangrijk om goed te controleren of deze illegale loterij veilig is, betrouwbaar is en eerlijk speelt. De beste manier om dit te doen, is door online informatie te zoeken over een illegale loterij en te controleren wat andere mensen over de loterij in kwestie zeggen.


Leave a Reply