Wat is de beste loterij van Europa?

  • 0

Wat is de beste loterij van Europa?

Category : Lotto nieuws

Veel mensen vragen zich af wat de beste loterij is om aan mee te doen. Over het algemeen geldt: hoe groter de jackpot, hoe kleiner de kans dat je deze wint. Naarmate de jackpot stijgt, neemt de kans dus af. Zo is de kans om de Nederlandse Staatsloterij te winnen veel groter dan bijvoorbeeld de Eurojackpot. Als er alleen maar Nederlandse deelnemers zijn, is de kans om te winnen veel groter dan als er meerdere naties, waaronder grote landen als Duitsland, Italië en Frankrijk meedoen. Het is belangrijk om in eerste instantie stil te staan bij wat je nou eigenlijk wilt winnen. Ben je al tevreden met 100 euro, of ben je pas tevreden als het om miljoenen gaat?

Wanner is de kans om te winnen het grootst?

Als je meedoet met een lokale loterij uit de buurt, is de kans om te winnen veel groter dan als je meedoet aan de Eurojackpot, waar honderd miljoen mensen aan meedoen. Een concretere samenvatting van het bovengenoemde luidt als volgt: meedoen aan de Eurojackpot gaat gepaard met een winkans van 1 op de 59 miljoen, de hoofdprijs van de EuroMillions met een kans van 1 op de 116 miljoen. Verder heeft De Postcode Loterij een winkans van 1 op de 100 miljoen en de Lotto een kans van 1 op de 50 miljoen. De Euromillions en Eurojackpot zijn de twee meest bekende loterijen met hoofdprijzen van 190 en 90 miljoen euro. Die hoofdprijs tot 190 miljoen kun je winnen in de EuroMillions Superdraw. Tickets van de Eurojackpot zijn verkrijgbaar in winkels en die van de Euromillions kun je alleen online kopen.

Afhankelijke en onafhankelijke kansen

Je kunt spreken van afhankelijke en onafhankelijke kansen die invloed hebben op de winkans. Een eerdere uitkomst is een voorbeeld van een afhankelijke kans; de winkans hangt af van iets wat ervoor is gebeurd. Als eerdere gebeurtenissen helemaal geen invloed hebben op je kans om te winnen, is de kans onafhankelijk. Een voorbeeld: als het getrokken lot na de trekking wordt teruggelegd voor de volgende trekking, verandert je kans om te winnen niet. Als het lot niet meer gebruikt wordt voor de volgende trekking, stijgt je winkans; er is een lot minder om uit te trekken.


Leave a Reply