Wat is de hoogste jackpot van Nederland?

  • 0

Wat is de hoogste jackpot van Nederland?

Category : Lotto nieuws

Het bepalen wat de hoogste jackpot van Nederland is, is enigszins verraderlijk. Het is immers tegenwoordig door alle moderne communicatiemiddelen zo dat het heel gemakkelijk is om met loterijen mee te spelen die buiten Nederland worden georganiseerd. Je zou dus kunnen zeggen dat bijvoorbeeld de jackpot van de Amerikaanse Powerball ook meegerekend moet worden. Dit is namelijk de grootste jackpot ooit. Deze viel in januari 2016. Om het echter meer op Nederland zelf toe te spitsen is het beter om niet naar buitenlandse loterijen te kijken. Dan is de jackpot van een hele andere orde.

Loterijen in Nederland

Zelfs wanneer je alleen loterijen meerekent die in Nederland hun wortels hebben is het nog lastig om te bepalen wat nu eigenlijk de hoogste jackpot van Nederland is. In theorie kom je dan uit bij de Staatsloterij. Bij de trekking van mei 2013 was namelijk de hoogste jackpotprijs ooit te winnen. Het ging toen om een bedrag van bijna 38,5 miljoen euro. Als je naar een pure Nederlandse loterij kijkt, dan is dit zonder twijfel de hoogste jackpot ooit geweest. Vaak is de Staatsloterij de loterij in Nederland waar de beste geldprijzen te winnen zijn gebleken in het verleden.

Andere mogelijkheden

Er zijn tegenwoordig natuurlijk ook allerlei Europese loterijen. Eigenlijk zou je dit ook tot de loterijen met de hoogste jackpot van Nederland kunnen rekenen. Dit zou bijvoorbeeld betekenen dat je de Eurojackpottrekking moet gaan meerekenen. In mei 2015 was hier de allerhoogste prijs ooit in Nederland te winnen. Het ging om een bedrag van 90 miljoen euro. Het was echter destijds niet zo dat de prijs in Nederland viel. Er was namelijk een winnaar in Tsjechi√ę. Het is dus niet echt de hoogste prijs die ooit in Nederland gevallen is. Dat blijft die van de Staatsloterij uit mei 2013.

Echte topprijzen

Wie echter voor de echt grote prijzen wil gaan, doet er beter aan mee te spelen met Amerikaanse loterijen, zoals de Powerball loterij. Hier kun jij je Powerball lot kopen.


Leave a Reply