Jacht op aanbieders lottotickets geopend

  • 0

Jacht op aanbieders lottotickets geopend

Category : Lotto nieuws

Meer en meer landen gaan de strijd aan met zogenaamde derde partijen die loten aanbieden. In Australië is een verbod op dit soort aanbieders uitgeroepen. Ook in Ierland lijkt dit op korte termijn te gaan gebeuren. Het is daardoor zo dat in deze landen alleen nog de daarvoor aangewezen plekken verkopen van de loten mogen verzorgen. Dit maakt het bijvoorbeeld moeilijker om vanuit andere landen mee te spelen in deze loterijen. De verboden komen vooral voort uit de wens van nationale loterijen over de gehele wereld. Die zien een probleem in de manier waarop de derde partijen zich mengen in de verkopen.

Geldzaken

De belangrijkste reden waarom de derde partijen als een probleem worden gezien is natuurlijk een kwestie van geld. Wanneer buitenlandse spelers mee kunnen doen, dan kunnen de opbrengsten en inkomsten sterk oneerlijk verdeeld raken. Dit willen de nationale loterijen van Australië en Ierland liever voorkomen. Mogelijk dat dit in andere landen ook steeds meer van kracht zal worden. Bovendien zijn de organisatoren van mening dat de derde partijen, vaak bekende websites die een groot aanbod aan loten van allerlei soorten spellen hebben, onterecht voordeel hebben. Zij pakken daardoor een flink deel van de winst weg die bestemd is voor bijvoorbeeld goede doelen.

In Nederland

In Nederland is vooralsnog geen sprake van een verbod op dergelijke aanbieders. Dit kan echter in de toekomst misschien wel gaan gebeuren. Dit hangt ook af van de ontwikkelingen elders. In Ierland zal echter de strijd worden aangegaan met tenminste vijftien derde partijen die op dit moment actief zijn. Er zijn nog wel enkele zaken die op juridisch vlak moeten worden uitgezocht. Mogelijk is een geheel verbod niet mogelijk, maar moeten de aanbieders aan bepaalde voorwaarden gaan voldoen. Op die manier kunnen zij dan toch de loten blijven verkopen, terwijl de nationale loterijen hiervan blijven meeprofiteren en dus geen inkomsten meer kwijtraken.


Leave a Reply