Jackpot én gevangenisstraf voor agent

  • 0

Jackpot én gevangenisstraf voor agent

Category : Lotto nieuws

Een politieagent uit de regio Peel (Ontario, Canada) heeft $275.000 gewonnen. Helaas was er ook slecht nieuws voor deze man. De 50-jarige Carlton Watson zal namelijk eerst een gevangenisstraf uit moeten zitten waar hij vandaag toe veroordeeld is.

Fraude

Er is iets met fraude en loterijen. Dat werd vorige week al duidelijk bij de 10 jaar celstraf voor een frauderende ex-loterijmedewerker. Het bericht van vandaag liegt er wederom niet om. Een politieagent nota bene werd veroordeeld tot 5 jaar celstraf voor niet minder dan 42 aanklachten. In de omvangrijke lijst staan fraude, vertrouwensbreuk en obstructie van de rechtsgang. Al deze daden heeft Carlton Watson begaan toen hij de verzekering probeerde op te lichten met een nep-ongeluk. Zo heeft hij meer dan een $1 miljoen van verzekeringsmaatschappijen weten op te strijken. Als agent schreef Carlton Watson in 2010 rapporten over ongelukken die niet gebeurd waren, zodat een ander hiervan het verzekeringsgeld kon opstrijken. De politieman kreeg hiervoor zelf een cash bedrag betaald.

Misleidend

Zijn advocaat probeerde Carlton Watson nog vrij te pleiten door het af te doen als een vriendendienst waarbij de agent dacht dat het om werkelijk gebeurde ongelukken ging. Ook zeiden ze dat de jackpotwinnaar nooit betaald was voor zijn diensten. De rechter wilde er niets van weten. Die oordeelde dat de rapporten ‘duidelijk misleidend’ waren en kon geen andere conclusie trekken dan dat de verdachte schuldig was.

Verminderde straf

Wel waren er volgens de edelachtbare John Sproat verzachtende omstandigheden. Zo is de vrouw van Carlton Watson ernstig ziek en in hoge mate afhankelijk van haar man. Ook heeft de agent geen cent spaargeld meer, ondanks dat hij zo’n $500.000 in deze zaak ontving en een jackpot van $275,000 had opgestreken.

Zelf meespelen?

We zullen je niet aanraden om te frauderen, maar op het gebied van de loterij is het wél leuk om in de voetsporen van deze Carlton Watson te treden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden om mee te spelen met de Powerball loterij, misschien wel ’s werelds bekendste loterij met jackpotten die in de honderden miljoenen lopen! Lees hier de Powerball loterij ervaringen.


Leave a Reply