Kleuter wordt miljonair door het winnen van de loterij

  • 0

Kleuter wordt miljonair door het winnen van de loterij

Category : Lotto nieuws

Een kleuter uit Nieuw-Zeeland is officieel de jongste loterijwinnaar van de wereld. Hij begint zijn leven met een aardig spaarcentje als jongste winnaar ooit van het Bonus Bonds, een soort investeringsplatform waarbij de opbrengst wordt uitgekeerd door een loterij te organiseren. Hoe dit precies in elkaar steekt? Dat lees je in dit artikel.

Het Bonus Bonds: een korte introductie

Het Bonus Bonds is een investeringsplatform die obligaties verkoopt. Iedereen die een obligatie koopt via dit fonds en deze obligatie langer dan een maand bij zich houdt, maakt maandelijks kans op het bedrag van 1 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar (ongeveer 649.000 euro). Je kunt obligaties voor jezelf kopen op het platform, maar je kunt ook obligaties voor iemand anders kopen. Zo kreeg de kleuter bij zijn geboorte maar liefst 250 obligaties via het platform van een familielid, waardoor hij in feite met 250 loten meespeelde in de loterij van Bonus Bonds.

De jongste miljonair ooit: een kind van drie jaar oud

De Nieuw-Zeelandse jongen lijkt geboren voor het geluk, want op een leeftijd van amper drie jaar oud won hij de loterij van het Bonus Bonds platform. Zijn ouders ontdekten het nieuws toen ze terugkwamen van vakantie, door een vrolijk telefoontje van het investeringsplatform. “Mijn echtgenoot was letterlijk aan het rondspringen aan de telefoon. Toen hij de telefoon ophing en me het nieuws vertelde, liepen we in het rond omdat we zo blij waren. Het was zo’n moment waarop je echt niet stil kon blijven staan”, zo getuigt de moeder van de kleine miljonair.

Wat er met het geld gaat gebeuren, is nog niet bekend. Het geld is in ieder geval van het kind van drie jaar oud, die nog wel even moet wachten voor de centen in zijn beheer komen.


Leave a Reply