Loterij gewonnen? Regel deze drie zaken eerst

  • 0

Loterij gewonnen? Regel deze drie zaken eerst

Category : Lotto nieuws

Als je de loterij hebt gewonnen, krijg je in een korte tijd te maken met een achtbaan aan emoties. Door deze achtbaan aan emoties kan het misschien wat lastig zijn om logisch na te denken en de juiste beslissingen te maken, maar juist bij het winnen van de loterij is het erg belangrijk om logisch na te denken en enkele belangrijke stappen te ondernemen. Heb jij een groot geldbedrag gewonnen en wil je weten welke drie acties je in ieder geval moet ondernemen om optimaal van dit geld te kunnen genieten? Lees dan op deze pagina welke drie zaken je als eerste moet regelen als je een grote geldprijs hebt gewonnen.

1: het inhuren van een belastingadviseur

Als je een grote geldprijs hebt gewonnen, moet je hier bijna altijd kansspelbelasting over betalen. Sommige loterijen of prijzen zijn uitgezonderd van de kansspelbelasting, maar als dit niet expliciet wordt vermeld op het lot moet je altijd belasting betalen over jouw winst. Om te voorkomen dat je geld uitgeeft dat je eigenlijk aan de Belastingdienst moet geven of zelfs in de problemen komt door niet betaalde kansspelbelasting, wordt aangeraden om direct na het winnen van de loterij een belastingadviseur in de arm te nemen. Deze man of vrouw kan jou precies vertellen wat je moet betalen aan kansspelbelasting, maar kan je ook helpen met het maken van een plan voor het betalen van vermogensbelasting (belasting over het vermogen).

2: het in orde maken van het nalatenschap

Als je veel weg te geven hebt door een grote geldprijs die op jouw naam staat, is het belangrijk om jouw nalatenschap goed in orde te maken. Je gaat er natuurlijk niet vanuit dat je op de korte termijn overlijdt, maar je weet het natuurlijk nooit. Om ervoor te zorgen dat alles goed geregeld is als je toch overlijdt, is het belangrijk om een notaris in te schakelen voor het in orde maken van jouw nalatenschap.

3: maak een financiële planning

Wie rijk wil blijven, doet er goed aan om een financiële planning te maken voor het vermogen op de rekening. In deze planning wordt niet alleen gebudgetteerd, maar wordt ook beschreven hoe het vermogen in de toekomst kan stijgen (bijvoorbeeld door investeringen of door rentes). Je kunt helemaal zelf een financiële planning maken, maar je kunt dit ook doen met behulp van een financieel adviseur.

Ook de lotto winnen? Lees hier onze loterij ervaringen om te zien welke lotto het beste bij jou past.

 


Leave a Reply