Lotto gewonnen: wel of niet stoppen met werken?

  • 0

Lotto gewonnen: wel of niet stoppen met werken?

Category : Lotto nieuws

Als mensen het hebben over het winnen van de loterij, zeggen zij vaak als eerste dat ze meteen zouden stoppen met werken als ze inderdaad een groot geldbedrag hebben gewonnen. Voor sommige mensen is het de hemel om nooit meer te hoeven werken, maar andere mensen worden hier juist heel ongelukkig van. Heb jij een grote prijs gewonnen en wil je weten of stoppen met werken de juiste beslissing is? Lees dan in dit artikel wat het voordeel is van het stoppen met werken en met welk nadeel je te maken kunt krijgen als je stopt met werken en bepaal zelf wat voor jou de beste beslissing is.

Het voordeel van stoppen met werken

Het grootste voordeel van stoppen met werken is uiteraard dat je meer dingen kunt doen die je leuk vindt. Zeker als je een baan hebt die je eigenlijk niet zo leuk vindt, is het een groot plezier als je deze baan op kan zeggen en je alleen nog maar bezig hoeft te houden met dingen die je leuk vindt. Uiteraard kun je wel alleen je baan voorgoed opzeggen als je genoeg geld hebt gewonnen om voor langere tijd rond te komen, want anders moet je na een bepaalde tijd weer gaan werken.

Het nadeel van stoppen met werken

De tijd die je overhoudt als je niet meer werkt, kan ook een nadeel zijn. Jij bent namelijk de hele dag vrij, maar vrienden en familieleden gaan nog wel gewoon naar het werk. Ben je iemand die zich in de vrije tijd voornamelijk bezig wil houden met sociale activiteiten, dan valt het vies tegen als je gestopt bent met werken en alsnog weinig leuke activiteiten kan ondernemen met vrienden en familieleden. Vind je het moeilijk om stil te zitten, dan is stoppen met werken al helemaal geen aanrader. Als je stopt met werken, zit je namelijk hele dagen thuis en heb je ineens alle tijd van de wereld.

Stoppen met werken of niet?

Voor je beslist of je stopt met werken of niet, is het belangrijk om te bedenken of je wel genoeg geld hebt om rond te komen zonder te werken. Is dit zo, dan is het verstandig om jezelf af te vragen of je wel gelukkig wordt van een leven zonder zakelijk doel en successen in de carrière. Is dit niet zo of vind je het gewoon moeilijk om stil te zitten, dan kun je beter blijven werken. Je hoeft namelijk niet helemaal te stoppen, maar kan er ook gewoon voor kiezen om minder uren te maken of een andere baan te zoeken die beter bij je past.


Leave a Reply