Lottoverkoper steelt prijs van winnaar

  • 0

Lottoverkoper steelt prijs van winnaar

Category : Lotto nieuws

Een lottoverkoper in China is ervandoor gegaan met de prijs van 1 van zijn klanten. De gedupeerde klant, Li Yongzhi, zou in 2012 een prijs gewonnen hebben van omgerekend 8,8 miljoen euro, maar heeft tot nu toe nog niets gezien, schrijft de South China Morning Post.

Lottoverkoper incasseerde prijs

De frauderende lottoverkoper zag hoe de prijs op het lot van Yongzhi viel, en besloot vervolgens zelf de prijs te incasseren. Toen Yongzhi zijn prijs kwam ophalen, kreeg hij nul op het rekest. Even later ontkende de lottoverkoper zelfs dat hij het lot aan de beste man had verkocht.

Rechtszaak

Uiteraard liet Yongzhi het er niet bij zitten, en spande direct een rechtszaak aan tegen de malafide verkoper. Logischerwijs won de rechtmatige winnaar van de Chinese lottojackpot deze zaak. De eigenaar van de kiosk in Shanghai, die je hierboven op de foto ziet, heeft echter nog geen cent van het gewonnen bedrag overgemaakt naar Yongzhi. De lottoverkoper heeft zich wel gemeld bij de Chinese politie, maar een familielid heeft het geld opgenomen en is met de noorderzon vertrokken. Inmiddels is de gedupeerde man al bijna 3 jaar verder (de prijs dateert van december 2012) en heeft hij ruim 100.000 euro aan juridische kosten moeten betalen.

Online lotto spelen veiliger

Gelukkig is de kans op malafide praktijken van lottoverkopers online nihil. Alles gaat automatisch en gewonnen prijzen kunnen dus alleen maar aan de rechtmatige winnaar worden uitgekeerd. Een ander voordeel is, dat je keus hebt uit veel meer verschillende loterijen met jackpots die veel hoger zijn dan de in dit bericht genoemde 8,8 miljoen euro. Denk bijvoorbeeld aan de Powerball loterij en EuroMillions loterij. De EuroMillions jackpot start pas bij €15 miljoen en de Powerball jackpot zelfs pas bij $40 miljoen! Je kunt meespelen met deze loterijen via verschillende online aanbieders. En als je meedoet met groepsspelen, maak je nog veel meer kans op grote prijzen. Lees bijvoorbeeld eens over onze:


Leave a Reply