Wie heeft meer dan een miljoen gewonnen?

  • 0

Wie heeft meer dan een miljoen gewonnen?

Category : Lotto nieuws

Je zal maar een miljoen winnen in de lotto, of meer, en het totaal niet doorhebben. Het overkwam een Australische man nadat hij anderhalf miljoen dollar had gewonnen. De man uit New South Wales keek op zijn lot, zag de winnende nummers staan, maar het drong niet tot hem door dat hij de winnaar was. In plaats van het lot weg te gooien liet hij het echter op zijn nachtkastje liggen. Toen hij de volgende ochtend nog eens keek naar de winnende getallen. Pas toen kwam hij tot de conclusie dat hij voortaan als miljonair door het leven zou gaan.

Grote plannen

De man heeft grote plannen met zijn geld. In de eerste plaats wil hij een huis gaan bouwen. Het is altijd zijn droom geweest om een specifieke woning te bouwen die precies voldoet aan zijn wensen. Dat zal hem een flink deel van het geld gaan kosten. De rest van de prijs zal hij opmaken aan het vervullen van dromen van zijn familieleden, zo liet hij optekenen. Hoe dit precies zal gaan werken, dat wilde de man niet zeggen. Hij wilde bovendien ook anoniem blijven. Zo kan hij vooralsnog onder de pet houden dat hij het geld gaat gebruiken voor familieleden.

Prijs delen

De anderhalf miljoen die de man won komt uit een grotere prijs. De jackpot van de betreffende loterij was namelijk gevallen op maar liefst 21 loten die aan de trekking meededen. De winst moest daarom gedeeld worden onder alle winnende loten. Dit nam echter niet weg dat dit dus ook een flink aantal nieuwe miljonairs in de regio opleverde. De loterij was namelijk specifieke voor New South Wales bestemd. Dit is iets wat bijvoorbeeld in landen als Australië en de Verenigde Staten vaker gebeurt. Zo kunnen er meer loterijen worden gehouden. Waarbij ook meer winnaars te noteren zijn.


Leave a Reply