Miljonairs guller dan gedacht

  • 0

Miljonairs guller dan gedacht

Category : Lotto nieuws

Als je graag meespeelt met de lotto, heb je er vast al eens over nagedacht wat je gaat doen als je die miljoenen in de wacht sleept. Ga je het oppotten? Vaak werd gedacht dat miljonairs gierig zijn. Een experiment wijst nu uit dat dit minder het geval is dan werd gedacht.

Echte miljonairs

Voor het experiment werd meer dan 600 miljonairs verteld dat ze een donatie konden doen aan mensen die het minder breed hebben dan zij. Het ging om mensen met verschillende inkomens, dus niet alleen de armste mensen uit de samenleving. Nog nooit eerder zou een experiment zijn uitgevoerd met echte miljonairs.

Het hele bedrag

Veel miljonairs gaven geld aan mensen met lagere inkomens. Niet iedereen deed dit. Gemiddeld gaven de rijkaards 71,40 euro aan hun minder bedeelde medemens. Bijna 46 procent gaf de volledige 100 euro aan de mensen uit de lagere inkomensklasse.

Veel onderzoeken anders

Gek genoeg is deze uitkomst heel anders dan bij andere onderzoeken. Deze ruim 100 vergelijkbare onderzoeken kwamen uit op een gemiddeld bedrag van 28,40 euro en slechts 5,4 procent die alles weggeeft. Nu het onderzoek voor het eerst is gedaan met echte miljonairs, blijkt de uitkomst dus heel anders te zijn.

Afhankelijk van inkomen

De miljonairs kijken naar het inkomen van degene aan wie ze hun geld geven. Zo geven ze mensen met een laag inkomen een stuk meer dan wanneer het geld bestemd is voor een andere miljonair. In dat geval zakt het gemiddelde bedrag naar 49,61 euro. Ook is gebleken dat ze meer geven, wanneer de ontvanger geen inspraak heeft over de hoogte van het bedrag.

Wat zou jij geven?

Om te weten wat je zou geven, wordt het eerst tijd om miljonair te worden. Doe ook een gooi naar de hoge jackpotten van de verschillende grote loterijen! Begin vandaag met meespelen en ontdek de hoge prijzenpotten van de grote internationale loterijen. Speel online mee via Icelotto of theLotter. Lees eerst onze:


Leave a Reply