Ontwikkeling: ieder goed doel kan nu eigen loterij beginnen

  • 0

Ontwikkeling: ieder goed doel kan nu eigen loterij beginnen

Category : Lotto nieuws

De duizenden goede doelen die in ons land actief zijn, kunnen voortaan hun eigen loterij organiseren om een extra inkomstenbron aan te boren. Dit heeft alles te maken met de introductie van het nieuwe platform van Fair Share: een platform die loterijen voor goede doelen kan organiseren. World Animal Protection is het eerste goede doel dat gebruik maakt van het platform van Fair Share door een Wereld Dieren Loterij te organiseren.

Nederlandse wet: goede doelen mogen eens per jaar een loterij organiseren

Er zijn diverse goededoelenloterijen in Nederland, maar deze loterijen steunen maar een klein deel van de 32.000 goede doelen in ons land. Daar komt nog bij dat veel goede doelen moeite hebben om leden binnen te halen en ook minder geld krijgen in wervingsacties, waardoor ze minder geld binnenhalen. Wat de meeste goede doelen niet weten, is dat het zowel binnen de huidige als binnen de nieuwe wetgeving is toegestaan om eens per jaar een loterij te organiseren.

Goede doelen die van deze wetgeving gebruik willen maken, hebben vaak niet de kennis, systemen en ervaring om dit te doen. Om ervoor te zorgen dat ze toch extra inkomsten kunnen vergaren door een loterij te beginnen, helpt Fair Share Nederland een handje.

De Lottery as a Service van Fair Share Nederland: een korte kennismaking

Om goede doelen te helpen met het starten van een loterij, is Fair Share Nederland de Lottery as a Service (LaaS) gestart. Iedere organisatie kan met dit initiatief zelf een op maat gemaakte loterij organiseren, waarbij Fair Share Nederland voor de hele uitvoering van het proces zorgt. Het goede doel houdt alle zeggenschap en krijgt minimaal de helft van het ingelegde geld, zonder dat ze hier iets voor hoeven te doen.

Op dit moment is Fair Share Nederland met meerdere goede doelen in gesprek en is zelfs de eerste loterij van start gegaan op het platform, namelijk van World Animal Protection.


Leave a Reply