Personeel vertrekt na grote lotto-winst

  • 0

Personeel vertrekt na grote lotto-winst

Category : Lotto nieuws

Een Engels bedrijf is vrijwel zonder kantinepersoneel komen te zitten. Dit komt doordat het personeel in een gezamenlijk lottospel een jackpotprijs van 25 miljoen Engelse ponden wist binnen te slepen. Na de verdeling van de prijs besloten de vijf medewerkers die het winnende lot hadden gekocht om massaal hun baan op te zeggen. Het bedrijf waar zij werkten kwam daardoor van de ene op de andere dag zonder bezetting voor de kantine te zetten. Daar verdienden zij ieder ongeveer negen pond per uur. Slechts wat hulppersoneel is nu nog in dienst, maar zonder dat daar enige leiding aan kan worden gegeven.

Populaire vorm

Het samen spelen van de lotto is een zeer populaire vorm om mee te kunnen doen. Dit gebeurt vooral vaak vanuit het oogpunt van gezelligheid en de sociale contacten. Het is minder duur dan zelf meespelen en je kunt samen veel plezier beleven. Kleine prijsjes die gewonnen worden op de gezamenlijke loten worden vaak ingezet om bijvoorbeeld samen een klein uitje te kunnen doen zoals een etentje. In sommige gevallen wordt er echter een flinke prijs gewonnen. Dit was nu bijvoorbeeld het geval bij dit Engelse kantine personeel. Zij liepen ieder met ongeveer 5 miljoen weg van hun baan.

Goed opletten

Het is wel belangrijk om goed op te letten wanneer je samen gaat spelen. Het kan immers heel leuk zijn, maar het kan net zo gemakkelijk tot conflicten leiden. Daarom is het bijvoorbeeld belangrijk om altijd een centraal aanspreekpunt aan te stellen. Dit is iemand die de betalingen in de gaten houdt, de loten koopt en zorgt dat de prijzen op de juiste wijze worden verdeeld. Dit kan veel ellende voorkomen. Wel is het belangrijk dat dit een persoon is die door alle spelers vertrouwd wordt met deze taak. Zo kan het succesvol verlopen. Samenspelen kan dan vaak leuker zijn dan alleen.


Leave a Reply