Peter McCathie overleeft bliksem en wint loterij

  • 0

Peter McCathie overleeft bliksem en wint loterij

Category : Lotto nieuws

De vergelijking tussen de kans om de loterij te winnen en de kans om door bliksem getroffen te worden (en vooral het te overleven) wordt vaak getrokken. Peter McCathie bewijst dat beide mogelijk zijn in 1 leven!

Eerst door de bliksem getroffen…

Dat Peter McCathie door de bliksem getroffen werd, is al even geleden. Hij was 14 jaar toen dat gebeurde. Tijdens een boottochtje in de wateren rond Nova Scotia (Canada) sloeg de bliksem in. Hij wilde de boot aanleggen. Boven hem scheen de zon met slechts een enkel wit wolkje in de lucht. Ineens, tussen de bomen door, schoot een bliksemschicht. Deze raakte de jonge Peter McCathie. Wonder boven wonder overleefde de tiener dit en hield hij hier niets aan over (behalve misschien angst voor onweer). Nog een bijzonder detail: ook zijn dochter is ooit door bliksem getroffen en heeft dit overleefd!

…en nu $1 miljoen rijker!

Peter McCathie reageerde zelf lacherig op het nieuws dat hij de loterij had gewonnen. “Ik had nooit verwacht nog een keer door de bliksem getroffen te worden,” zei hij tegen CTV. De man kocht al jaren samen met zijn collega Diana Miller tickets voor de Atlantic Lottery. Dit bewuste $3 kostende ticket kocht Peter McCathie in zijn eigen Amherst Shore County Store in Nova Scotia. En omdat hij eigenaar van de winkel is, ontvangt hij nog eens $10.000 voor het winnende lot! Gul als hij is, geeft de Canadees de helft van de gewonnen $1 miljoen aan zijn collega. Met de rest gaat hij op huwelijksreis met zijn vrouw. Hoogstwaarschijnlijk gaat het stel, dat al 30 jaar samen is, naar Cancun (Mexico).

Kans van 1 op 2,6 biljoen

Nu vraag je je waarschijnlijk af: hoe groot is de kans dat je door bliksem getroffen wordt en ook nog de loterij wint? Een wiskundige heeft het berekend, en kwam ui op een kans van 1 op 2,6 biljoen, ofwel 2.600.000.000.000. Enorm klein dus, maar niet onmogelijk. Wil jij net als Peter McCathie je geluk beproeven? Kijk dan eens naar de loterijen die allemaal beschikbaar zijn om online te spelen. Lees meer over IceLotto en theLotter.


Leave a Reply