Plasman wil Postcode Loterij aanpakken

  • 0

Plasman wil Postcode Loterij aanpakken

Category : Lotto nieuws

Dat topadvocaat Peter Plasman (foto) geen vrienden is met de Postcode Loterij, is al jaren geen geheim. In zijn nieuwste offensief tegen de loterij wil de advocaat onderzoeken of mensen zich kunnen verzekeren tegen de Postcode loterij.

Inspelen op angst

De loterij speelt volgens Plasman vooral in op angst van mensen. Er heerst een angst onder bewoners van een bepaalde wijk om naast de prijzen te grijpen als de wijk in de prijzen valt. De enige manier om die angst tegen te gaan, is ook meespelen. Medewerkers van de Postcode Loterij spelen hierop in, door aan te halen wat voor ellende anderen hebben doorgemaakt door op te zeggen of überhaupt niet mee te spelen. Mensen worden dus in feite gedwongen om mee te doen, stelt Plasman.

Verzekeren

Plasman onderzoekt of het mogelijk is om je te verzekeren tegen het geval waarin je als (enige) bewoner in een wijk niet in de prijzen valt. Zo’n verzekering zou ervoor moeten zorgen dat je alsnog gecompenseerd wordt voor het bedrag dat de andere buurtbewoners hebben gewonnen. De advocaat vergelijkt het met een verzekering waarbij festivalorganisaties zich beschermen tegen schade wanneer het op de dag van het festival regent.

Geschiedenis met Postcode Loterij

Dit is niet de eerste keer dat Plasman het opneemt tegen de Postcode Loterij. In eerdere rechtszaken nam hij het al op voor deelnemers van het programma Miljoenenjacht van de Postcode Loterij. Zo ook voor Arnold van den Hurk, een kandidaat die volgens de advocaat helemaal niet wilde stoppen en per ongeluk op de rode knop drukte die het spel stopzet. Hiermee accepteerde de deelnemer, die direct na het op de knop drukken verklaarde dit per ongeluk te hebben gedaan, een prijs van €125.000,00 (zie de video hieronder).

Saillant detail: was Van den Hurk tot het einde doorgegaan, dan had hij een prijs van €5 miljoen in de wacht gesleept.

Of de verzekering tegen de Postcode Loterij er komt, valt nog te bezien. We houden het in ieder geval in de gaten.


Leave a Reply