Rechter: man mag niet delen in miljoenenprijs van ex in de loterij

  • 0

Rechter: man mag niet delen in miljoenenprijs van ex in de loterij

Category : Lotto nieuws

De rechtbank heeft besloten dat een Amsterdamse man geen aanspraak kan maken op de helft van de prijs die zijn ex won in de Postcodeloterij. Zijn ex won een flinke prijs in het begin van 2015 door mee te spelen met de loterij en haar ex wilde een graantje meepikken van haar succes, maar dit gaat volgens de rechter niet door. Hiermee gaat een deel van de miljoenenprijs aan de neus van de man voorbij.

Geen miljoenen door tekort aan bijdrage levensonderhoud

De rechtbank heeft besloten dat de man geen aanspraak kan maken op de miljoenenprijs van zijn vrouw, omdat hij verzaakt heeft bij te dragen aan het levensonderhoud van de vrouw voor zij de miljoenenprijs won. Voor de vrouw 2,1 miljoen euro won door mee te spelen met de Postcodeloterij, was zij voor een deel afhankelijk van de bijdrage van haar man. Deze bijdrage kreeg ze niet of nauwelijks, waardoor de rechter nu oordeelt dat de man ook geen aanspraak kan doen op haar vermogen.

Nog niet gescheiden, maar vrouw krijgt wel gelijk

De man dacht dat hij wel aanspraak had op een deel van de prijs omdat de twee ruim dertig jaar getrouwd waren. Een lange tijd van het huwelijk waren zij als stel lid van de Postcodeloterij, wat betekent dat de man ook in de loterij heeft geïnvesteerd. Daar komt nog bij dat de vrouw de prijs won voor de twee officieel gescheiden waren, waardoor de man nog meer overtuigd was van zijn gelijk dat een deel van de prijs ook voor hem was.

De vrouw benadrukte dat de twee al enige tijd gescheiden leefden, ook voor het winnen van de loterij. Daarnaast had er al een boedelscheiding plaatsgevonden en ook dit was gebeurd voor de vrouw de prijs had gewonnen. Omdat ze al langer niet meer bij elkaar woonden en de spullen al hadden verdeeld, vond de vrouw dat zij haar prijs niet met haar ex-man hoefde te delen. Mede door deze claims van de vrouw en het feit dat de man nooit goed heeft bijgedragen aan haar levensonderhoud, gaf de rechter haar gelijk. Misschien tijd voor de man om zijn eigen prijs te winnen? Onze tip: speel mee met de Powerball Loterij met behulp van de Loterij Professor.


Leave a Reply