Ruziën over loterijprijzen

  • 0

Ruziën over loterijprijzen

Category : Lotto nieuws

Het meespelen in de loterij is leuk. Samen meespelen in de loterij is nog leuker. Winnen in de loterij is het allerleukst. Samen winnen in de loterij kan echter ook best een vervelend staartje krijgen. Vooral wanneer er kort nadat je gewonnen hebt een breuk volgt met de persoon of personen waar je mee samenspeelt. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak bij stellen die samen in de loterij meespelen en dan uit elkaar gaan. Vaak volgen dan de problemen omdat de prijs die gewonnen wordt ook verdeeld moet worden. Wie krijgt dan eigenlijk wat, dat is dan de grote vraag.

Grote prijzen

Het probleem is het grootst wanneer het om grote prijzen gaat. In Canada kwam een stel dat uit elkaar ging recentelijk in het nieuws omdat zij ruzie kregen over een prijs van vier miljoen euro die zij in de loterij hadden gewonnen. Al kwam dit wel vooral omdat de man de prijs had geïnd zonder iets te zeggen en daarna zijn partner achterliet. Die liet het er natuurlijk niet bij zitten en liet hem opsporen om hem vervolgens aan te klagen. Zij beriep zich op de mondelinge afspraak die ze ooit hadden gemaakt. Als ze iets wonnen volgde een eerlijke verdeling.

Belangrijke les

Hieruit is voor iedereen een belangrijke les te trekken. Wanneer je samenspeelt, met een partner waarmee je niet getrouwd bent of met bijvoorbeeld collega’s of vrienden, leg dan altijd de afspraken goed vast. Wanneer je met meerdere personen samenspeelt is het vaak een goed idee om een commissaris aan te stellen. Die kan dan alle zaken met betrekking tot de loterij behartigen en zo kunnen misverstanden over allerlei kwesties gemakkelijk voorkomen worden. De kans dat iemand er vandoor probeert te gaan, zoals de man in Canada, blijft natuurlijk wel altijd bestaan. Al is dit natuurlijk niet gebruikelijk.


Leave a Reply