Sommige mensen hebben wel erg veel geluk: vrouw wint vier keer de loterij

  • 0

Sommige mensen hebben wel erg veel geluk: vrouw wint vier keer de loterij

Category : Lotto nieuws

Sommige mensen zijn echt geboren voor het geluk. Waar wij al blij zijn met een geldprijs van enkele duizenden euro’s door het meespelen met de loterij, heeft de Amerikaanse Joan R. Ginther de loterij maar liefst vier keer gewonnen in haar leven. In totaal won ze meer dan 20 miljoen dollar, simpelweg door regelmatig in een paar krasloten te investeren.

De geldprijzen van de grootste geluksvogel van de wereld

Joahn R. Ginther wordt ook wel de grootste geluksvogel van de wereld genoemd. De eerste geldprijs die ze won, was meteen een grote prijs van 5,4 miljoen dollar. Tien jaar later won de vrouw nog eens 2 miljoen dollar en een par jaar later won ze nog een keer 3 miljoen dollar. Alsof ze nog niet genoeg geluk had gehad, won ze in de zomer van 2010 nog een keer een geldprijs van 10 miljoen dollar. De kans dat je al deze prijzen wint, is 1 op 18 quadriljoen. Kortom: heel, heel erg klein.

Geluk of iets anders?

Vier keer de loterij winnen door een kraslot te kopen, dan heb je wel heel veel geluk. Dat Joan gewoon geluk heeft en daarom zo vaak de loterij heeft gewonnen, vindt overigens niet iedereen. Sommige mensen denken dat de 68-jarige vrouw uit Texas niet zomaar geluk heeft, maar een code heeft gekraakt. Hierdoor zou ze precies weten in welke winkel het winnende lot lag, waar ze slim op in heeft gespeeld.

Deze claims komen overigens niet zomaar uit de lucht vallen, maar zijn echt ergens op gebaseerd. Uit een artikel in Harper’s Magazine is gebleken dat de vrouw een wiskundegenie is, die gepromoveerd is aan de Universiteit van Stanford en een professor in de Statistiek is. Volgens de journalist achter dit artikel heeft Joan een algoritme ontdekt om de volgende geldprijs te voorspellen, maar dit is nooit bewezen. De loterij achter de winnende loten ontkent overigens dat Joan een algoritme heeft ontdekt en noemt haar gewoon een echte geluksvogel.

Ook een geluksvogel zijn? Beproef je geluk met de EuroMillions Superdraw, natuurlijk bij de EuroMillions loterij!


Leave a Reply