Superticket pakt hele jackpotprijs

  • 0

Superticket pakt hele jackpotprijs

Category : Lotto nieuws

Eén gelukkige winnaar heeft geheel alleen één van de grootste lottoprijzen ooit gewonnen. Het ticket met de zes winnende getallen was voor 560 miljoen dollar in de Powerball-loterij. Wie de winnaar is, is niet bekend, maar waar de prijs is gevallen wel. Het lot werd namelijk gekocht in de staat New Hampshire. Om precies te zijn werd het gekocht in de winkel Reeds Ferry Market in de stad Merrimack. Het nieuws in het kleine plaatsje is zo groot, dat zelfs de eigenaar van de winkel er enigszins van onder de indruk was dat hij de verkoper van het lot was.

Superprijzen

De jackpot van de loterij behoort tot een reeks superprijzen die in verschillende loterijen vergeven worden. Het is een ontwikkeling die al enige tijd gaande is. De prijzen worden groter en groter en alle loterijen lijken hierin mee te kunnen gaan. Dit heeft als gevolg dat de kans dat er winnaars van zeer grote prijzen komen steeds groter wordt. De kans dat de powerball-jackpot echter op één lot valt is bijna 1 op 300 miljoen. Dat het juist nu gebeurt is daardoor meer bijzonder dan ooit. Al is ook dat mogelijk in de toekomst iets wat steeds vaker zal gaan gebeuren, wat dus ook de kansenverhouding zal veranderen.

Andere loterij

Eerder gebeurde al iets vergelijkbaars in de Mega Millions-loterij in de Verenigde Staten. Ook deze loterij had één van de grootste jackpotprijzen in zijn bestaan in de aanbieding. Ook deze werd uitgekeerd aan een enkel lot. Daardoor zijn er dus binnen een week tijd twee nieuwe multimiljonairs bij gekomen in het land die beide over een vermogen van enkele honderden miljoenen beschikken. De winnaar van de Mega Millions kwam overigens wel uit een heel ander deel van het land. Deze winnaar is woonachtig in de staat Florida in het zuidoosten van het land.


Leave a Reply