Ticket loterij kopen

  • 0

Ticket loterij kopen

Category : Lotto nieuws

Dit zijn de 6 belangrijkste redenen waarom we tickets voor de loterij blijven kopen

Ondanks de wetenschap dat de kansen dat je wint erg klein zijn, blijven mensen kaartjes voor de loterij kopen. Waar komt dit eigenlijk door? De onderstaande inzichten helpen je om de psychologie van het deelnemen aan de loterij begrijpen.

Onrealistisch optimisme over de kansen

Het is bijna onmogelijk voor mensen om de kansen te visualiseren als het gaat om bijvoorbeeld 1 van de 200.000. De meeste mensen blijven focussen op die ene kans.

Succesverhalen

In het nieuws worden alleen de succesverhalen belicht van de weinige mensen die wel geluk hadden en de loterij wonnen. Als er in de kranten gerapporteerd zou worden over alle miljoenen mensen die niet hebben gewonnen, zou het aantal mensen dat deelneemt aan de loterij misschien afnemen.

De illusie van controle en bijna winnen

Wanneer sommige mensen een 3 kiezen en het winnende getal een 5 is, zorgt dit voor de psychologische ervaring van een ‘near miss’. Dit geeft de deelnemer aan de loterij de illusie dat ze dichterbij de overwinning komen. Verschillende studies hebben ook uitgewezen dat mensen er meer vertrouwen in hebben dat ze winnen als ze hun eigen nummers kiezen, in plaats van een computer de keuze te laten maken.

Sociale valkuil

Sommige mensen hebben jarenlang de loterij gespeeld. Ze hebben misschien een paar kleine dingen gewonnen en vaak verloren. Maar ze blijven niet opgeven, omdat ze al zo lang hebben gespeeld. Hun investeringen over de jaren heen rechtvaardigen voor hen het feit dat ze blijven investeren.

Het is makkelijk om te rechtvaardigen

De hoeveelheid geld die je uitgeeft om je leven radicaal te veranderen, weegt niet op tegen de mogelijke voordelen als je wint. Je gedrag is gemakkelijk te rechtvaardigen en dus makkelijker om aan te houden. Net als dat bij roken het geval is, is het een stuk makkelijker om iets te goed te praten als het gaat om de aankoop van een pakje per keer of een ticket per dag.

Meedoen?

Wij snappen het wel als jij graag mee wilt doen met de loterij. De kans is misschien klein, maar alsnog aanwezig dat je een grote prijs wint. Tip: voor écht grote geldbedragen meespelen? Kijk hier naar de mogelijkheden van een Powerball lot kopen.


Leave a Reply