Vijf loterij berichten waar je niet in moet trappen

  • 0

Vijf loterij berichten waar je niet in moet trappen

Category : Lotto nieuws

Sommige mensen houden er vreemde manieren op na om hun maandelijkse inkomen bij elkaar te verzamelen. Zo zijn er steeds meer mensen die het internet gebruiken om andere mensen op te lichten, bijvoorbeeld door hun fake e-mails te sturen en op deze manier geld af te troggelen. Heb jij een vreemde e-mail gehad van een loterij en twijfel je of het om oplichting gaat? Lees dan in dit artikel welke vijf berichten veel door fake loterijen worden gebruikt om jou op te lichten. Staat jouw ontvangen e-mail erbij, dan weet je dat het om oplichting gaat.

1: je hebt iets gewonnen, maar moet eerst wat kopen

Sommige loterijen sturen een mail dat je een grote geldprijs hebt gewonnen, maar deze prijs alleen op kunt halen als je eerst een specifiek product aanschaft van dezelfde aanbieder. Echte loterijen doen dit nooit, dus trap hier zeker niet in.

2: je kunt een auto winnen, maar alleen als je meegaat met een busreis

Het klinkt misschien vreemd, maar er zijn ook fake loterijen die mails sturen naar mensen dat ze een (dure) auto hebben gewonnen. Om de auto op te halen, moeten ze mee met een busreis. Tijdens deze busreis wordt er geld afgetroggeld, maar dit staat niet in de mail. Of je de auto ook echt krijgt als je met de busreis mee gaat, is een kleine kans.

3: je moet eerst kosten betalen om je prijs te krijgen

Sommige loterijen sturen een e-mail dat je een grote geldprijs hebt gewonnen, maar deze geldprijs alleen op je rekening krijgt als je eerst bepaalde kosten betaalt. Het kan gaan om administratiekosten, maar ook om transactiekosten of incassokosten. Heb je echt een prijs gewonnen, dan hoef je hier nooit voor te betalen.

4: je moet je persoonlijke gegevens opsturen

Vraagt een loterij per mail naar je naam, telefoonnummer, adres of zelfs je bankrekeningnummer? Dan moet je deze informatie nooit geven, want de kans is groot dat jouw gegevens bij criminelen terecht komen.

5: je hebt een prijs gewonnen en moet een functionaris opbellen

Tot slot zijn er nog de mails waarin gesteld wordt dat je een grote geldprijs hebt gewonnen en even naar de functionaris van de loterij in kwestie moet bellen. Wat niet gezegd wordt, is dat je eigenlijk helemaal niks gewonnen hebt en het bellen naar dit nummer je veel geld gaat kosten.

 


Leave a Reply