Vondst van kist uit 1726 blijkt stunt van Staatsloterij

  • 0

Vondst van kist uit 1726 blijkt stunt van Staatsloterij

Category : Lotto nieuws

Eind november kwam er bijzonder nieuws naar buiten: er was een eeuwenoude kist in de Reigerplas in Zeewolde gevonden. Omdat het getal 1726 op de kist stond, dacht men dat het om een kist uit het jaar 1726 ging. Het nieuws werd massaal opgepakt door nieuwswebsites en iedereen was nieuwsgierig wat er dan precies in de kist zat. Wat blijkt? De kist komt niet echt uit het jaar 1726, maar is een stunt van de Staatsloterij. De duikers die de kist van de bodem haalden, speelden onder een hoedje met de loterij.

Leuk nieuws: de kist kan loterijdeelnemers nog iets opleveren

Sommige mensen waren boos over het nep nieuwsbericht over de oude kist, maar uiteindelijk is het toch een positief nieuwtje. In de kist, die zogenaamd uit het jaar 1726 komt, zit namelijk een goudstaaf ter waarde van 110.000 euro. Deze goudstaaf wordt verloot onder een van de deelnemers van de loterij om het 290-jarig jubileum van de loterij te vieren. Het jaar 1726 is niet voor niets op de kist gezet, want dit is het jaar waarin de Staatsloterij werd opgericht.

De Staatsloterij: een loterij met leuke acties

De Staatsloterij organiseert wel vaker leuke acties om eens wat anders te winnen dan een klein of groot geldbedrag. Vind jij het leuk om kans te maken op dit soort prijzen? Word dan lid van de Staatsloterij en je speelt mee met iedere trekking. Bijkomend voordeel: win je een flink geldbedrag bij de loterij, dan hoef je hier geen belasting over te betalen. Dit maakt je uiteindelijke winst altijd hoger dan bij andere loterijen, aangezien over de geldprijzen van andere loterijen wel altijd belasting betaald moet worden.


Leave a Reply