Wat een vriendschap: winnend lot gestolen door ‘vriend’

  • 0

Wat een vriendschap: winnend lot gestolen door ‘vriend’

Category : Lotto nieuws

De meeste mensen die de loterij winnen, hebben ineens wel heel veel vrienden. Dit kan vervelend zijn, maar wat de 66-jarige Victor Castillo uit New York meemaakte na het winnen van de loterij is nog vervelender. Hij kreeg er geen vrienden bij, maar raakte juist een vriend kwijt. De man gaf enkele weken geleden twee tickets van de Powerball loterij aan een vriend, Rubeline Segura. Hij vroeg zijn vriend te checken of hij iets gewonnen had met de loten en vertrouwde hem volledig, want ze kenden elkaar al acht jaar. Segura ging met de twee loten naar de winkel en kreeg hier te horen dat het ene lot slechts 4 dollar waard was. Het andere lot? Daar kon hij 50.000 dollar voor krijgen.

Vriend kan verleiding niet weerstaan en steelt geld

Een echte vriend zou zijn maat meteen opbellen om het goede nieuws te vertellen, maar Segura kon de verleiding niet weerstaan. Hij keerde bij Castillo terug met het verhaal dat één lot 4 dollar waard was, terwijl er op het andere lot geen prijs was gevallen. Castillo vertrouwde het niet en ging terug naar dezelfde winkel, waar de winkelbediende hem vertelde dat één lot 4 dollar waard was en er op het andere lot een prijs van 50.000 dollar gevallen was. Boos op zijn vriend en bang om zijn geldprijs te verliezen, schakelde Castillo direct de politie in.

‘Maat’ valt door de mand bij innen prijs

Segura valt een dag later al door de mand als hij het winnende lot probeert te verzilveren bij een casino. Hij wordt gearresteerd en op dit moment hangt hem een veroordeling voor fraude, diefstal en het afgeven van een valse verklaring boven het hoofd. Castillo heeft aan de Amerikaanse media verklaard het nog steeds niet te geloven dat zijn vriend hem zo genaaid heeft en erg teleurgesteld te zijn, ondanks zijn grote geldprijs.


Leave a Reply