Wat kan je doen tegen neploten?

  • 0

Wat kan je doen tegen neploten?

Category : Lotto nieuws

Het meespelen in de loterij moet natuurlijk vooral leuk en spannend zijn. De belangrijkste factor die daaraan kan bijdragen is het winnen van prijzen. Het is dan ook erg vervelend als je met neploten wordt geconfronteerd. Het is dan simpelweg onmogelijk om prijzen te winnen en je bent eigenlijk gewoon opgelicht. Dit is natuurlijk erg vervelend. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je hier tegen kunt doen. Het is dan vooral belangrijk dat je ze leert herkennen. Zo kan je snel handelen wanneer je neploten in handen krijgt. Er zijn dan twee opties.

Loten waarmee je wordt opgelicht

In de eerste plaats is het belangrijk dat je een onderscheid maakt. Er zijn namelijk loten waarmee je simpelweg wordt opgelicht. Dit zijn bijvoorbeeld loten die je niet zelf hebt gekocht, maar zomaar in handen krijgt. Dit kan bijvoorbeeld per e-mail gebeuren. Wanneer je een mailtje krijgt met daarin zomaar een paar winnende loten, dan moet je dit nooit vertrouwen. Zeker niet wanneer er eerst een bijdrage wordt gevraagd. Dit is vaak juist de insteek van de oplichters. De mailtjes moet je bij voorkeur zelfs geeneens openen wanneer je ze krijgt toegestuurd. Het is onnodig om in deze valkuil te trappen.

Loten waarmee je voor de gek wordt gehouden

Andere neploten zijn gelukkig iets minder gevaarlijk. Je kunt namelijk ook voor de gek worden gehouden. Dit kan bijvoorbeeld het werk van je vrienden of familie zijn. Vaak is dit gewoon een dolletje. Denk bijvoorbeeld aan krasloten die geen krasloten blijken te zijn maar waar een boodschap onder verborgen zit. Deze loten zijn natuurlijk helemaal niet gevaarlijk. Pas alleen wel op. Er zijn dan ook weer slimme handelaren die je de neploten die niet van de echte te onderscheiden zijn weten te verkopen. Daardoor word je dan dus alsnog opgelicht. Koop daarom alleen op erkende verkooppunten.


Leave a Reply