Winnaar mag anoniem blijven na winst van half miljard

  • 0

Winnaar mag anoniem blijven na winst van half miljard

Category : Lotto nieuws

De winnaar van de jackpot van meer dan een half miljard dollar in de Amerikaanse Powerball-loterij mag anoniem blijven. De vrouw won de prijs, maar wil per definitie anoniem blijven. In eerste instantie mocht ze daardoor haar winst, van 559,7 miljoen dollar, niet claimen. Inmiddels is het haar gelukt om dit via haar team van advocaten te doen. Daarmee is echter het probleem slechts deels opgelost, zo stellen deze zelfde advocaten. De identiteit van de vrouw moet ook op andere fronten anoniem gehouden kunnen worden. Daarover zullen nog verschillende andere rechtszaken gaan lopen in de komende periode.

Geld weggeven

De vrouw heeft zich voorgenomen het geld in grote mate te delen. Nadat ze eerder deze week het geld daadwerkelijk in ontvangst kon nemen zijn direct stortingen gedaan aan goede doelen. Ook in de toekomst zal dit door blijven gaan. Volgens het team van advocaten is dit ook een belangrijke reden waarom de vrouw anoniem wil blijven. Ze wil geen schouderklopjes krijgen voor de stortingen, maar ze wil ook eigen keuzes met betrekking tot de goede doelen en andere zaken waaraan ze het geld wil uitgeven. Wanneer bekend zou worden wie zij is, dan zou zij weleens onder druk gezet kunnen worden.

Tegen de regels

Dat het al enige tijd duurt voor deze zaak is opgelost heeft te maken met de wettelijke regels rondom de loterij. Hierin staat dat de identiteit van de winnaar bekend moet zijn bij de loterij zelf. Rechters buigen zich daarom sindsdien al over de vraag tot welke hoogte van de prijs dit moet gelden. Nu de jackpot in verschillende steeds vaker oploopt tot grote hoogte is er ook voldoende voor te zeggen om een identiteit geheim te houden. Het is in de Powerball bijvoorbeeld zo dat niet alleen de naam en het winstbedrag publiek zijn, maar ook de woonplaats. Dit kan criminaliteit en andere problemen in de hand werken. De uitspraak kan verstrekkende gevolgen hebben.


Leave a Reply