Zo ga je om met het winnen van de loterij

  • 0

Zo ga je om met het winnen van de loterij

Category : Lotto nieuws

Het onmogelijke is gebeurd: je hebt een gigantisch geldbedrag gewonnen en je weet even niet meer wat je moet doen. Om onnodige fouten te voorkomen, is het een goed idee om het hoofd koel te houden en een stappenplan op te stellen. Lees verder als je tips wil die je in deze nieuwe fase van je leven zullen helpen.

Direct na het winnen

Het is verstandig om je overwinning een tijdje voor jezelf te houden. Hiermee behoud je je privacy en voorkom je gezeur van andere partijen die belang hebben bij jouw geldsom. Lees verder alle instructies door voordat je de prijs gaat ophalen. Deze staan op het loterijbriefje en op de website van het loterijagentschap. Het is een goed idee om je handtekening op de achterkant van het lot te schrijven, meerdere kopieën te maken van je lot (voor en achterkant) en het origineel in een kluis te doen van een bank waar je vertrouwen in hebt. Daarnaast doe je er goed aan om de hulp van een advocaat in te schakelen, die je helpt bij afwegingen die je moet maken over het verdelen en het houden van bankrekeningen.

Ken de juridische en financiële gevolgen

Ook al heb je de loterij gewonnen, je zult de belastingen moeten blijven betalen. Hier zal ongeveer de helft van je prijs aan opgaan. Het kan zijn dat je hier op twee ogenblikken mee te maken krijgt: als je het ontvangt en als de belastingschaal omhooggaat (dan krijg je aan het eind van het jaar nog een belastingaanslag). Het is voordelig om de winst in een trust te beheren, omdat er dan geen successierechten over moeten worden betaald als de winnaar overlijdt. Daarnaast is de belasting over de erfenis minder.

Als je de loten met een groep hebt gekocht, moet je nagaan of er een mondelinge afspraak was om de opbrengst te delen en of dit wettelijk bekrachtigd kan worden. In plaats van een situatie waarbij een persoon al het geld ontvangt, kan het vormen van een juridische partnerschap een handigere manier om de prijs namens alle partners in ontvangst te nemen.


Leave a Reply